Z wizytą w Wałbrzyskiej Wyższej Szkole Zarządzania i Przedsiębiorczości

Dnia 08.04.2015 roku uczniowie klasy II a i III b wraz ze swoimi nauczycielkami panią Marzeną Wiśniewską i panią Violettą Ilejko uczestniczyli w konferencji zorganizowanej z okazji Światowego Dnia Zdrowia 2015r. : „ Bezpieczna żywność”. Konferencja ta odbyła się w Wałbrzyskiej Wyższej Szkole Zarządzania i Przedsiębiorczości. Głównym organizatorem był Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Wałbrzychu oraz Dziekan Wydziału Nauk Społecznych i Zdrowia WWSZiP.
W trakcie konferencji uczniowie zapoznani zostali z tematyką dotyczącą działań Państwowej Inspekcji Sanitarnej, higieny żywienia, 5 kroków do bezpiecznej żywności, z realizacją IX edycji Programu Edukacyjnego: „ Trzymaj formę”. Największe zainteresowanie wśród wszystkich uczestników wzbudził pokaz rzeźbienia w owocach i warzywach – „ carving” prowadzony przez mistrza kuchni pana R. Królika. Pokaz ten nawiązywał do realizowanego w szkole projektu : „ Owoce i warzywa w szkole”. Na zakończenie konferencji Dziekan Wydziału zrobił pamiątkowe zdjęcie z naszymi uczniami.

Violetta Ilejko i Marzena Wiśniewska